Hírek

Autóápolási szerek - sorvezető a makulátlanul tiszta autóért

2020.08.12 09:29

Kiváló minőségű autóápolási termékek az Ápoltautó kínálatában. Környezetbarát és egyéb hatékony termékek széles választékát találja áruházunkban.

Autóápolási szerek - sorvezető a makulátlanul tiszta autóért

 

Ha gyakran utazunk, fontos, hogy komfortosan érezzük magunkat az autóban töltött idő alatt is. Ehhez a tisztaság nagyban hozzájárul, hiszen mindannyian jobban érezzük magunkat egy tiszta, csillogó autóban. A járművek rengeteg pornak, szennyeződésnek vannak kitéve, kívül és a belső térben is. Sokaknak csak eladás előtt jut eszébe egy alapos mosás vagy kárpittisztítás, a rendszeres tisztítást, ápolást viszont meghálálja az autónk: ezzel megnövelhetjük élettartamát, és éveken át érezhetjük az ”újautó-érzést”. Nézzük meg, milyen autóápolási szereket érdemes használni!

 

Csillogó fényezés minőségi autóápolási szerekkel

 

Mindenekelőtt nagyon fontos, hogy minőségi autóápolási szereket és eszközöket használjunk. 

 

Első lépésként szükség van egy alapos külső mosásra: erre többféle megoldás létezik, elvihetjük autónkat egy gépi vagy kézi mosóba, de a legalaposabb talán, ha mi magunk tisztítjuk, minőségi autósamponnal és waxszal.

 

Amikor az erős vízsugárral átöblítettük az autót és bepermeteztük a samponnal, a hatóidő alatt megtisztíthatjuk a kerekeket. Használjuk a felni tisztítására a Sheron keréktárcsa tisztító folyadékot, amely minden típusú lemez és alufelni ápolására kiváló. Ragyogó tisztaságot ad, használata könnyű, hatékony és gazdaságos. A felnitisztítót a gyártó utasítása alapján használjuk, majd alaposan öblítsük le. Egyszerre egy kereket tisztítsunk. 

 

A samponozás után - ha a sampon összetétele nem tartalmazza - használjunk waxot, amely megvédi a fényezést az oxidációtól, savkárosodástól és UV sugárzástól, emellett csillogóvá teszi a jármű lakkrétegét. A szárításhoz használjunk mikroszálas törlőrongyokat, esetleg szilikonos vízlehúzót. 

 

Az üvegek megtisztításához is kifejezetten autóüvegre, szélvédőre fejlesztett tisztítószert használjunk, majd tisztítsuk meg a tükröket és a lámpákat is.

 

Makulátlan belső

 

Az autó belső terének megtisztítására is érdemes beszerezni minőségi ápolószereket, melyek hatékonyak és gazdaságosak. A por és a kosz a járművek belsejében kellemetlen szagok forrása is lehet, valamint nem csak a hangulatunkra, hanem az egészségünkre sincs jó hatással.

 

Először dobjuk ki a szemetet, végezzünk lomtalanítást: tegyük a megfelelő helyre a csokoládé csomagolópapírját, a bevásárlás blokkját, a félig töltött ásványvizes palackot, a gyerek műanyag dinoszauruszát, a leesett és elgurult kabátgombot, stb. Porszívózzuk rendszeresen a szőnyegeket, üléseket. Ápoljuk a megfelelő minőségű kárpit- és szőnyegtisztító szerekkel. Különös odafigyelést igényelnek a bőr kárpitok, amelyekre mindenképpen bőrre kifejlesztett ápolószereket használjunk. Töröljük le a műanyag elemeket is: a műszerfalat, sebességváltót, középkonzolt, stb. Ne feledkezzünk el a tetőkárpitról és a fejtámlákról sem. 

 

Így szépül meg autónk kívül-belül!

 

Ugye, hogy nem nagy ördöngösség? 

 

Webáruházunkban a számos autóápolási szer mellett illatosítók, akkumulátorok, üzemanyag-adalékok és egyéb autós kiegészítők is megtalálhatóak, keressen minket bizalommal!