Hírek

Milyen a jó akkumulátor töltő?

2020.08.12 09:23

Kiváló minőségű, kedvező áru akkumulátor töltők széles választék az Ápoltautó kínálatában.

Milyen a jó akkumulátor töltő? 

Az akkumulátor a gépjármű energiaforrása, elengedhetetlen, hogy megfelelően működjön. A hideg idő beköszöntével komoly figyelmet kell rá fordítani és arra is, hogy szükség esetén a legideálisabb akkumulátor töltőt találjuk meg. 

Az akkuban kémiai reakció eredményeként elektromos energia jön létre, amit az aztán a későbbi felhasználás érdekében tárol. Alapegysége az akkumulátor cella, mely rácsos lemezekből áll. Itt találhatók azok a negatív és pozitív elektródák, amiket elektrolitba mártva a lejátszódó kémiai folyamatoknak köszönhetően elektromos energia jön létre. 

Ez a folyamat azonban még kevés ahhoz, hogy az akku energiaforrásként tudjon üzemelni. Ehhez kell a töltés, amelyhez a szükséges akkumulátor töltőt megtalálja a webáruházunkban

Miért merül le? 

Használat közben az akkumulátorok folyamatosan energiát adnak le vagy energiát vesznek fel, azaz kisülnek vagy töltődnek. Kisüléskor az akkumulátor működés közben olyan alkatrészhez (pl.: rádió vagy önindító) kapcsolódik, ami energiát vesz el, aminek következtében kifolyik az energia belőle. 

A töltés pont ennek az ellenkezője. Abban az esetben, ha a gépkocsi halad, de épp egyetlen olyan eszköz sem csatlakozik az akkumulátorhoz, ami energiát használ fel, a generátor tölteni tudja azt. Ilyenkor az energia az akkumulátorba folyik.

Azonban egy idő után – főleg télen a hidegben – már nem elengedő az a töltés, amit a generátor tud működés közben biztosítani. A kisülés következtében az eredetileg eltérő lemezek egyre kevésbé különböznek már, ami teljesítménycsökkenést, végül pedig lemerülést eredményez. Ilyenkor szükségessé válik, hogy külső energiaforrás segítségével elektromos árammal töltsük fel az akkumulátor ellentétes pólusait. 

Hogyan kell tölteni? 

A kémiai folyamatoknak köszönhetően az akkumulátor idővel lemerül vagy elhasználódik. Annak érdekében, hogy ne a csere legyen az elsődleges megoldás, szerezzen be egy arra alkalmas akkumulátor töltőt és ügyeljen a következőkre! 

Időnként ellenőrizze az akkumulátor épségét: nem sérült, nem szennyezett vagy korrodálódott, illetve, hogy az elektrolit mennyisége megfelelő-e. Amennyiben nem, töltse fel desztillált vízzel. Alkalmanként mérje meg az akku teljesítményét, és szükség esetén töltse fel. 

Mindig az akkumulátor típusának megfelelő töltőt használjon. A töltés megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy mind az akku, mind a töltő sértetlen. Tartsa be a biztonsági előírásokat, minden esetben használjon védőszemüveget és kesztyűt, hiszen az akkumulátorban sav van. Ha az akkumulátor lemerül, teljesen töltse fel, azonban felforrósodás esetén azonnal szakítsa meg a töltést. 

A megfelelő akkumulátor töltő

Annak érdekében, hogy az akkumulátor élettartamát meghosszabbítsa, kellő figyelmet kell fordítani az akkumulátor töltő kiválasztására. 

GZL 30 autó akkumulátor töltő egy ismert, kiváló minőségű, prémium kategóriájú töltő, amely egyaránt alkalmas normál és gyorstöltésre. Nemcsak személyautó, hanem tehergépkocsi, traktor, busz és egyéb mezőgazdasági jármű akkumulátorainak töltésére is használható. A termék beépített ampermérővel rendelkezik, így a túláram elleni védelem biztosított. A töltő 40 Ah és 400 Ah közötti ólomsav akkumulátorokhoz megfelelő. 

Nem mindegy, hogy az egyes típusokhoz milyen töltőt használunk, ezért ne sajnálja az időt a legalkalmasabb töltő megtalálására! Bármilyen kérdés esetén állunk szíves rendelkezésére elérhetőségeink bármelyikén.