Hírek

A részecskeszűrő tisztító adalék jelentősége

2020.08.12 09:18

A részecskeszűrő gyakran okoz hibajelenséget autónkban. Ilyen esetben nem kell rögtön szerelőhőz futni, megoldást nyújthat a PRO-TEC termékcsalád a problémára.

A részecskeszűrő tisztító adalék jelentősége

Amennyiben dízel meghajtású autója van, bizonyára Ön is találkozott már a részecskeszűrő tisztító adalékokkal, és Önben is felmerült már a kérdés, hogy szükség van-e a használatukra. Mivel a részecskeszűrő cseréje igen költséges mutatvány, egyértelműen igen a válasz. De ne szaladjunk ennyire előre. 

A 21. század egyik legjelentősebb feladata a környezetvédelem szempontjából a klímaváltozás megállítása. A globális felmelegedés egyik oka egyértelműen a légszennyezettség, amelynek egyik fő okozójaként a környezetvédők az autóipart kiáltották ki. Éppen ezért a döntéshozók olyan szabályokat alkottak, amelyeknek célja a környezetvédelem elősegítése és a légszennyezettség csökkentése. 

Hogy ezeknek az elvárásoknak az autógyártók megfeleljenek, a gázolaj üzemanyagú autók esetében beszerelték a részecskeszűrőt. Ennek az a feladata, hogy a gázolaj égése során keletkező apró szemcséket felfogja és meggátolja a levegőbe jutásukat. Funkciójából kifolyólag a részecskeszűrő könnyen koszolódik, és annak érdekében, hogy élettartama hosszabb legyen, érdemes tisztítani. Ehhez minden szükséges eszközt megtalál a webáruházunkban. 

Hogyan működik a részecskeszűrő? 

A részecskeszűrő működési mechanizmusa abban áll, hogy fizikai gátat képez, aminek köszönhetően a finom koromszemcsék nem tudnak a levegőbe jutni. Mivel a keletkező szennyeződés közel teljes egészét felfogja, nagyon hatékonyan csökkenti a légszennyeződést.

Pont emiatt azonban a részecskeszűrő koszolódik, egy idő után pedig telítődik is. Annak érdekében, hogy ez a folyamat ne váljon véglegessé, és ne legyen szükség a részecskeszűrő cseréjére, tisztítani kell. 

Miért és hogyan kell tisztítani? 

A részecskeszűrő akadályozza meg, hogy a gázolaj égése miatt keletkezett káros anyagok a levegőt szennyezzék, így könnyű belátni, hogy gyorsan telítődik ezzel a finom koromporral. Hogy elkerüljük az alkatrész cseréjét, szükséges megejteni a kitakarítását, amely kétféle módon történhet. 

Az egyik folyamat egy automatikusan lejátszódó öntisztítás. Az autó fedélzeti elektronikája folyamatosan kontrollálja, hogy mennyi korom van a részecskeszűrőben, és ha már túl sok, akkor a kipufogógáz magas hőmérsékletét felhasználva egyszerűen elégeti azt. Azonban, ha az autó nem tudja elérni a kellő hőfokot, ez a regenerálódási folyamat nem tud végbemenni.

Ebben az esetben van szükség a részecskeszűrő tisztító adalék használatára, amellyel könnyedén el tudjuk végezni akár otthon is a részecskeszűrő tisztítását. 

Részecskeszűrő tisztító adalék 

A piacon hatalmas a választék a különböző adalékokból, mi pedig segítünk, hogy Ön is könnyedén megtalálja a legmegfelelőbbet. 

A PRO-TEC részecskeszűrő tisztító adalék az üzemanyaghoz adagolva működés közben végzi el a részecskeszűrő tisztítását. Használata emiatt egyszerű, otthon is elvégezhető, nem szükséges szakember segítségét kérnie. A német gyártású csúcsminőségű termék folyamatos és teljes részecskeszűrő tisztítást biztosít menet közben. Bármely dízel üzemanyaghoz keverhető, használata negyedévente ajánlott. 

A PRO-TEC részecskeszűrő öblítő folyadék leoldja és ezzel együtt eltávolítja a részecskeszűrőben lerakódott összes szennyeződést. Kíméletesen tisztít, használata pedig egyszerű. 

A fenti termékeket megtalálja webshopunkban, forduljon hozzánk bizalommal.