Hírek

Hogyan végezze el otthon a motor belső tisztítását?

Ápoltautó
2020.08.12 08:56

Az Ápoltautó kínálatában megtalálható PRO-TEC termékcsalád segítség a dízel és benzin üzemű motorok karbantartására, tisztítására. Egyszerű, könnyű adagolás.

Hogyan végezze el otthon a motor belső tisztítását? 

Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt gondoljuk, hogy reggelente azzal kezdi a napot, hogy letusol és fogat most. Ahogyan akkor sem, ha azt mondjuk, hogy a lakás takarításakor nem marad el a mosdó tisztítása sem. A lakásunkhoz hasonlóan az autónk is használódik, aminek következtében piszkolódik is, így az autót is szükséges takarítani. Azonban az autó esetében sem csak a szélvédőt vagy a kerekeket kell ápolni, a motor belső tisztítása is elengedhetetlen.

A fenti példánál maradva, a motortisztítás jelentőségét nyugodtan hasonlíthatjuk a fogmosáshoz. Abban az esetben, ha a fogainkat elhanyagolnánk, állandó vendégek lennénk a fogorvosnál, aki jobb esetben töméssel vagy egyéb eljárással meg tudná menteni a fogunkat, rosszabb esetben azonban ki kellene húznia. A motor úgyanígy viselkedik. Ha elhanyagolja, csökken a teljesítménye, a fogyasztása azonban nőne, és egy idő után bizony meghibásodna. A motor javítása pedig nem olcsó mulatság, a cseréjéről nem is beszélve. 

Annak érdekében, hogy autója motorjának minősége és élettartama is hosszú távon is megfelelő legyen, érdemes időt és energiát szentelni a motor belső tisztítására, amihez a szükséges motortisztító adalékokat megtalálja webáruházunkban. 

A motor belső tisztításának jelentősége 

A környezetvédelemért folytatott küzdelemben előszámú ellenségként az autóipart kiáltották ki, emiatt az autógyártóknak nagyon komoly előírásoknak kell megfelelniük. A cél az, hogy minél kevesebb káros anyag kerüljön a levegőbe. Emiatt a gyártók úgy alkotják meg az autók motorjait, hogy az a legkevésbé szennyezze a környezetet. Ennek viszont az az eredménye, hogy a működés közben keletkező égési anyagok és egyéb szennyeződések a motortérben csapódnak le. 

Az olajsár és az egyéb ipari hulladékok azonban komoly problémákat és fennakadásokat tudnak okozni az autó motorjában. Hogy ezt elkerülje, elkerülhetetlen a motor tisztítása, ami azon túl, hogy megóvja a motort a különböző meghibásodásoktól, növeli a teljesítményét is. 

Motor tisztítás otthon 

A motor belső tisztítása ma már könnyedén elvégezhető otthon is, hiszen nagyon jó minőségű adalékok kaphatók, ezért nem szükséges szakember segítségét igénybe vennie. Egy-egy ilyen karbantartás után a motor szinte új életre kap, hiszen a teljesítmény nő, a fogyasztás csökken, miközben a motort kíméli.

Az otthoni motortisztítás szinte gyerekjáték, hiszen Önnek csak bele kell öntenie a motor típusának megfelelő adalékot a motorba, ami utána már végzi a dolgát. Működés közben távolítja el a lerakódott szennyeződéseket, aminek köszönhetően használat közben újul meg az autója motorja. 

Motortisztító adalékok 

A motor belső tisztításához minden esetben erre a célra kifejlesztett motortisztító adalékot vagy folyadékot használjon, amely az egész üzemanyagrendszert tisztán tartja. Eltávolít minden lerakódást a tanktól egészen az égéstérig. 

A PRO-TEC benzinmotor tisztító adalék azon túl, hogy hatékonyan végzi el a motor tisztítását, eltávolítja a nedvességet is, amivel megelőzi a korróziót is. Védelmet nyújt a hengereknek is. Mindezek eredménye a tiszta és erőteljes égés, ami üzemanyag megtakarítást és a motor teljesítményének javulását eredményezi. Csökkenti a károsanyag-kibocsátást, aminek köszönhetően óvja a környezetet is. 

Webshopunkban nagy választékban vásárolhat benzin- és dízelmotor tisztítására alkalmas folyadékokat és adalékokat, keressen minket bizalommal.