Hírek

Alu- és lemezfelni tisztítása

2020.02.21 12:56

Az alufelni tisztítás megoldható otthon is könnyedén, nem szükséges emiatt szakembert felkeresnie. Webáruházunk kínálatában megtalál minden szükséges eszközt és ápolószert. 

Alufelni tisztítás otthon

Autónk egyik ékköve a könnyűfém felni. Annak érdekében, hogy valóban sokáig tudja ékesíteni a gépkocsinkat, érdemes az ápolására kellő figyelmet fordítani. Az alufelni tisztítás nem ördöngös dolog, de néhány apróságra oda kell figyelni, hogy a ráfordított energia valóban hatékony legyen. 

Az alufelni a jármű egyik legkönnyebben koszolódó része. A por, a homok, a sár vagy az útra szórt só, illetve a fékpor mind-mind rátapadnak a tárcsára, ezzel pedig károsítják az alumíniumot. Éppen ezért az alufelni tisztítása gondos és rendszeres odafigyelést igényel, ha nem szeretné idő előtt lecserélni őket. 

Az alufelni tisztítás megoldható otthon is könnyedén, nem szükséges emiatt szakembert felkeresnie. Webáruházunk kínálatában megtalál minden szükséges eszközt és ápolószert. 

Alufelni tisztítás – tippek és tanácsok 

A következőkben összegyűjtöttük azokat a tippeket és tanácsokat, amiket érdemes szem előtt tartani az otthoni felnitisztítás elvégzésekor.

A tisztítást ne csak alkalmanként, hanem rendszeresen, havonta kétszer végezze el. Mielőtt elkezdené a munkát, várja meg, amíg a felnik kihűlnek, ne közvetlenül használat után tisztítsa a felnit, amikor az még meleg. Tekintettel a kényes anyagra, speciális felnitisztító keféket és tisztítószereket használjon. Ellenkező esetben a felület könnyen összekarcolódik vagy megsérül. 

A kifejezett alufelni tisztítás előtt mindig vízzel öblítse le, hogy a könnyen eltávolítható szennyeződések lejöjjenek. Ezután érdemes szárazra törölni, mert a felnitisztító szerek száraz felületen jobban kifejtik a hatásukat. Miután befújta a tisztítóval a felnit, pár percig hagyja hatni a szert, de ne engedje, hogy rászáradjon. 

A szer fellazítja a makacs szennyeződéseket, mint például a ráégett fékport. A tisztítószert mindig szivaccsal vagy kifejezetten felni tisztításra alkalmas ecsettel takarítsa le, hogy ne karcolja meg a felnit. Majd ismét öblítse le vízzel, és törölje szárazra tiszta ronggyal vagy szarvasbőrrel.

Eddig is hangsúlyoztuk, hogy kizárólag erre a célra kifejlesztett tisztítószereket használjon, most pedig be is mutatunk néhányat a kínálatunkból. 

Felni tisztítószerek 

A Sheron felni tisztító spray-t egyaránt alkalmazhatja lemez- és alufelnik takarításakor is. Ennek a kompakt kivitelezésű pumpás felnitisztítónak köszönhetően gyerekjáték az otthoni alufelni tisztítás.

A NERTA NOX alu- lemezfelni tisztítószer szintén kiválóan alkalmas az alu- és a lemezfelnik tisztítására is. Gyorsan és hatékony távolítja el a szennyeződéseket és a fékport, miközben kíméletes a kényes fém felülethez. 

Felni ápolószerek 

A Bioforce Alumi felni ápoló egy teljesen természetes alapanyagokból készült, környezetbarát és nem mérgező, mégis hatékony ápolószer. Számos felületen használható, így alumínium, króm, réz, szénacél és rozsdamentes acél esetében is.

A termék gyorsan és kíméletesen tisztítja meg az alufelniket a rárakódott kosztól, visszaadva eredeti csillogásukat. Emellett védelmet nyújt az oxidációval, valamint az UV-, a só- és savkárosodással szemben is. 

Kínálatunkban megtalálja a fenti termékeket. Bármilyen kérdés esetén keressen bátran elérhetőségeinken.