Hírek

PRO-TEC motortisztító adalékok helyes használata

2020.02.21 12:50

Az üzemanyagok összetétele 2020. januárjától módosultak. Az autósok szempontjából nem előnyös irányba törtémtek változások. Mégis hogyan előzhetjük meg, hogy autónkban nagyobb károk keletkezzenek? Erre keressük a választ cikkünkben.

A motortisztító adalék használatáról

Autó tulajdonosként minden bizonnyal már Ön is elgondolkodott azon, hogy kell-e, hasznos-e a motortisztító adalék használata. Ha röviden szeretnénk erre válaszolni, annyit mondhatunk csak, hogy igen. 

Képzeljük el, hogy mi történne abban az esetben, ha ugyan letusolnánk minden nap, de fogat nem mosnánk soha. Nagy valószínűséggel nem éreznénk magunkat komfortosan, arról nem is beszélve, hogy egy idő után a fogunk is elromlana. A legszerencsésebb helyzetben csak fogorvoshoz kellene fordulnunk, hogy kezelje, esetleg megmentse a fogakat. Rosszabb esetben menthetetlen lenne a helyzet, a fogunkat ki kellene húzni, és pótlásra lenne szükség. 

A fenti hasonlat jól illusztrálja azt, hogy mi történne a motorral, ha egyáltalán nem szentelnénk figyelmet a tisztítására. A teljesítménye csökkenne, a fogyasztása nőne, egy idő után pedig tönkre menne. Annak érdekében, hogy ezt elkerülje, használjon Ön is motortisztító adalékot, melyeket kedvező áron nagy választékban megtalál webáruházunkban.

A motortisztító adalék használata otthon 

A környezetszennyezés egyik legfőbb okozójaként az autóipart kiáltották ki, emiatt az autógyártóknak nagyon szigorú környezetvédelmi szabályozásoknak kell megfelelniük. Ezért a motorokat úgy készítik, hogy a káros anyagok nagy része ne kerülhessen a levegőbe, megelőzve ezzel a légszennyezést. Ennek viszont az a következménye, hogy a motor komoly igénybevételnek van kitéve, hiszen az olajsár, az üzemanyagból lerakódó szennyeződés és az egyéb hulladékok mind károsítják. 

Azonban, ha a szükséges motortisztítást rendszeresen elvégezzük, megelőzhető a motor roncsolódása. Ebben lehetnek segítségére a különböző motortisztító adalékok. Ezek használata egyszerű, és otthon is könnyen elvégezhető. Öntse csak az üzemanyagtartályba, így akár működés közben is megtisztíthatja az autó motorját anélkül, hogy szakember segítségét kellene kérnie. Ezen kívül a motortisztító adaléknak köszönhetően az autó teljesítménye nő, míg fogyasztása csökken. 

Megkülönböztetünk benzin-, illetve dízelmotorhoz használható tisztító adalékot. A következőkben ezeket ismertetjük. 

Motortisztító adalék benzinmotor esetén 

A PRO-TEC benzin motortisztító adalék eltünteti a lerakódott szennyeződést és a kormos maradványokat az egész üzemanyag rendszerből. Ezen kívül keni és védi a hengereket is. Használatával tiszta és erős égést biztosít, aminek köszönhetően érzékelhetően csökken a fogyasztás és javul a motorteljesítmény. Rozsda- és korrózió védelmet biztosít, ugyanis nem csupán a szennyeződést, de a nedvességet is eltávolítja.

A PRO-TEC motorbeltér tisztító ugyancsak hatékonyan alkalmazható a motor tisztítására. Eltávolít minden motorba került szennyeződést, tisztítja a dugattyú gyűrűket és a hengereket is, valamint semlegesíti a káros motorsavat. 

Motortisztító adalék dízelmotor esetén 

A PRO-TEC dízel motortisztító adalék eredményesen használható a dízelmotor karbantartására. Eltávolítja az egész dízelrendszerből a szennyeződést, valamint a gyantás és kokszos lerakódásokat. Az eredmény pedig tiszta motor, nagyobb teljesítmény és kisebb fogyasztás. Dízelmotor esetén nem elhanyagolható az a tény sem, hogy csökkenti a füst- és koromképződést, aminek köszönhetően kevesebb károsanyag kerül a levegőbe. 

Webáruházunkban megtalálja a fenti motortisztító adalékok mindegyikét. Bármilyen kérdés esetén keressen minket elérhetőségeinken.