Hírek

Hogyan válasszunk autó akkumulátor töltőt? 12/24V Akkumulátor töltök kedvező áron az Ápoltautó-tól

2020.02.18 09:53

Hogyan válasszunk autónkhoz akkumulátor töltőt, milyen szempontokat vegyünk figyelembe a kiválasztáskor?

Annak ellenére, hogy még pár hete is nyarat idézett az időjárás, könyörtelenül megyünk a télbe. Jönnek a reggeli fagyok, amikor is már komoly feladat hárul az autó akkumulátorára. Elengedhetetlen, hogy hibátlanul működjön. Előfordulhat az is, hogy tölteni is kell, ezért érdemes beszerezni egy jó minőségű autó akkumulátor töltőt is, amikor a télre készítjük fel az autónkat. 

Az akkumulátor a gépkocsi elsődleges energiaforrása az üzemanyag és a motor mellett. Működési mechanizmusa egyszerű: egy negatív és egy pozitív töltésű lemezt elektrolitba mártva egy olyan kémiai reakció megy végbe az aksiban, aminek eredményeként energia szabadul fel. Azonban használat során az eredetileg ellentétes elemek egyre hasonlóbbá válnak, amit az akkumulátor feltöltésével lehet orvosolni. 

Webáruházunkban nagy választékban talál akkumulátor töltőt, nézzen szét kínálatunkban! 

Mire figyeljen télen az akkumulátor esetében? 

Amikor a télre készíti fel az autóját, bizony sok mindenre oda kell figyelni. Még az igazán komoly hideg és a fagyok előtt tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy ne érje meglepetés, ha beköszönt az első reggeli fagy, vagy leesik az első hó.

Végezze el időben az abroncsok cseréjét. A nyári gumi teljesen máshogyan viselkedik a havas, jeges úton, életveszélyes azzal közlekedni ilyenkor. A téli gumi anyaga puhább, a mintázata kisebb, emiatt a biztonságos téli közlekedésben nélkülözhetetlen. 

Látni és látszani. Fordítson figyelmet a szélvédőre és a fényszórókra is. Cserélje ki az ablaktörlő lapátokat, ha már elhasználódtak, töltse fel az ablakmosó tartályát fagyálló folyadékkal, és legyen az autóban jégkaparó, valamint jégoldó spray is. Ügyeljen arra, hogy a fényszórók mindig tiszták legyenek, és ha szükséges, cserélje újakra az izzókat. 

Az akkumulátornak az év minden szakaszában fontos szerep jut, azonban, ha ki lehet emelni, télen talán még inkább. Amikor reggel már fagy, kulcsfontosságú, hogy az akku hibátlanul működjön, és könnyen induljon az autó. A hideg előtt ne mulassza el az aksi ellenőrzését. Nézze meg, hogy sérülésmentes-e, ha nem elegendő a desztillált víz mennyisége, pótolja! Győződjön meg arról, hogy az akkumulátorban megfelelő-e a feszültség. Ha ez nem így van, töltse fel. 

A biztonságos töltés

Nagyon fontos, hogy mindig az aksinak megfelelő speciális akkumulátor töltőt használja. Töltéskor minden esetben tartsa be a biztonsági előírásokat.

 

Bizonyosodjon meg arról, hogy az aksi és az akkumulátor töltő sem sérült. Mivel az akkuban sav van, használjon védőkesztyűt. Ügyeljen arra, hogy a kábeleket a megfelelő pólushoz csatlakoztassa, és ha töltés közben felforrósodna az aksi, azonnal szakítsa meg. 

Milyen a jó autó akkumulátor töltő? 

A jó akkumulátor töltő minden szempontból illik az autónk aksijához. Ennek kiválasztása kellő körültekintést igényel, hiszen egy rosszul megválasztott töltő az akkumulátor azonnali cseréjét eredményezheti. 

A GZL 30 autó akkumulátor töltő egy normál és gyorstöltésre egyaránt használható kiváló minőségű termék. Személyautó, tehergépkocsi, traktor, busz és egyéb mezőgazdasági jármű akkumulátorainak a töltéséhez is remekül megfelel. A töltő beépített ampermérővel rendelkezik, aminek köszönhetően véd a túláram, valamint a rövidzárlat és a polaritás okozta hibák ellen is. 

A GZL 30 töltőt is megtalálja webshopunkban. Ha a termékkel kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel, keressen minket bizalommal.